UX София 2012

Семинар за проектиране и дизайн на потребителско изживяване, ползваемост, достъпност, HTML5 за гъвкави решения за уеб и мобилни устройстваUX София 2012

 

Семинар за UX дизайн и ползваемост 

7 юни 2012

Цена 180 лв. с ДДС


Запишете се

 

Лектори и теми

Мит ли е мобилната фрагментация?

Фрагментацията е проклятието на мобилния софтуер. Около 7 операционни системи (вече сме им изгубили бройката) плюс междуплатформени езици като Java и HTML5 правят решенията за мобилни устройства кошмар за разработчиците. Но какво е положението с дизайна? В тази презентация ще разгледаме основните елементи за интеракция на популярните мобилни софтуерни платформи, за да потвърдим или отхвърлим мита за мобилната фрагментация.

Белен Барос Пена Belen Pena Белен Барос Пена, ??нтел

Белен е дизайнер по взаимодействия в центъра на ??нтел за технологии с отворен код в Лондон. Тя работи по интерфейси за телефони и други преносими устройства като таблети и нетбуци.

 

Как да унищожим ??нтернет

Бъдещето на ??нтернет е един опасен Вавилон: хората говорят помежду си, за да правят бизнес, организират революции, изразяват чувствата си, да се срещат с приятели, да преодоляват недъзи и да печелят пари. Очевидно е, че това трябва да спре. Брус ще ви даде най-добрите си съвети и идеи, които да изолзвате, за да унищожите глобалната мрежа.

Брус Лаусън Bruce Lawson Брус Лаусън, Лукрат

Брус е евангелист за отворени уеб стандарти за Opera. Той е съавтор на Introducing HTML5 с Реми Шарп. ??ма блог на brucelawson.co.uk.

 

Новините онлайн – кой плаща и как това се отразява на изживяването

Каква е разликата между класическия новинарски сайт, базиращ бизнес модела си върху реклама, и един платен новинарски сервиз, който предоставя съвсем различно потребителско изживяване в потребителя.

Владимир Петков Vladimir Petkov Владимир Петков - Каладън, AII Data Processing

Владимир Петков — Каладън, CTO, AII Data Processing Владимир Петков предпочита да го наричат Каладън. Chief Technology Officer в AII Data Processing, където отговаря за технологичното развитие на купища информационни продукти. Участвал е в проекти като инициативата „Софтуер с отворен код за българските неправителствени организации”, “GNOME на български!”, NGO-in-a-BOX и bpm*?зона за хиперкултура.

 

Смъртта на ползваемостта

Когато всички са експерти по ползваемост какво означава да си експерт по ползваемост по професия.

Георги Варзоновцев Georgi Varzonovtsev Георги Варзоновцев, Телерик

Георги Варзоновцев ??нтерфейс дизайнер Телерик Проектира потребителски интерфейси в Телерик. Занимава се с уеб в последните 10 години. Участва в разработването на някои от най-големите и интересни уеб сайтове в България, а напоследък работи върху десктоп приложения.

 

HTML5 и CSS3 - можем ли да ги използваме Сега?

HTML5 и CSS3 съдържат някои изключителни възможности, които ни позволяват да създаваме иновативни апликации, но как можем да използваме тези технологии за стандартна уеб разработка, която не само не се ограничава само с писане за Webkit, но и често налага поддръжка на IE6. В тази презентация Крис Милс ще покаже новостите в HTML5 и CSS3 — нова семантика, видео, media queries, заоблени ъгли и други. Той ще Ви покаже практически употреби и след това ще предостави различни стратегии за добавяне на поддръжка или алтернатива за тези неща в старите браузъри, които често ни се налага да поддържаме.

Крис Милс Chris Mills Крис Милс, Opera

Крис е застъпник на отворените стандарти и писател за Opera. Той е редактор на dev.opera.com, пише статии за отворени уеб технологии и говори по уеб конференции по целия свят. Обича да свири шумно на барабани.

 

Симпатичен уеб дизайн

Хората харесват или не харесват. Обичат или мразят. Доволни са или не са. Вярват или не вярват. Честни са или лъжат. Грозни са или красиви. Но има чувство, което успява да се отскубне от тези крайни категории и дори, да ги примири. Симпатията е изключително силен фактор както в естетиката и етиката, така и във визуалната комуникация в частност. Тя съумява да ни приближи до образи и форми на общуване, които иначе не бихме припознали за свои. Ще опитаме да разгледаме проявленията на симпатията в графичния и по-специално в уеб дизайна.

Georgi Linkov Георги Линков, творчески директор и съосновател на Studio X

Занимава се с графичен и уеб дизайн над 10 години. Харесва “дуенде”-то на Лорка, но си мисли, че то не трябва да се взима прекалено на сериозно.
Не харесва палачинки със сирине и сладко едновременно.

 

Пoтребителско изживяване за стартиращи бизнеси (startup)

Въпросите, които възникват са:

На базата на това, което виждам всеки ден, като отговорен за инициативата Moblie Entrepreneurship в Web Foundation, ще дам пример за добър UX за стартиращи бизнеси. Ще извлечете съвети и идеи за това, как да внедрите потребителското изживяване в несигурни среди, и ще се опитам да покажа добър подход за запознаване на целия екип с потребителското изживяване на вашия (бъдещ) продукт или услуга.

Франко Папеши Franco Papeschi Франко Папеши, Web Foundation

Франко Папеши, Експерт дизайн на услуги, в Web Foundation Франко е експерт по потребителско взаимодейаствие в Web Foundation – организация, която работи за изграждането на множество мобилни лаборатории за иновации (Mobile Innovation Labs) в Африка. Към настоящия момент фондацията развива активна дейност в Кения, Гана, Сенегал, а лабораториите се опитват да катализират развитието на местните общности. Това включва създаването на обучителни центрове, подкрепа и насърчаване на устойчивото развитие на стартиращи бизнеси и подкрепа и разработване на иновативни предложения. Преди работата си за Web Foundation, Франко е бил мениджър потребителско изживяване във Vodafone Group. Там той се е грижил за разработването на концепции за нови продукти за близкото бъдеще – 3 до 5 години напред. В свободното си време, Франко участва в инициативата Design Jams: Еднoдневни или двудневни дизайн сесии, в които, с общи усилия, участниците се опитват да преодолеят предизвикателства свързанис потребителското изживяване. Може да намерите Франко в twitter (@bobbywatson), flickr (themepap) и често на различни срещи и конференции.

 

За кого е този семинар?

Подходящ е за хора, които имат сайтове, които създават сайтове и се грижат за доброто потребителско изживяване.

Място

х-л Радисън, зала "Александър"
София, пл. Народно събрание 4.
Към карта в Bgmaps

Цена

180 лв. с ДДС
(в цената са включени две кафе-паузи и обяд)


Запишете се