Колко струва (цени) и колко продължава (срокове)?

Цени и срокове

В зависимост от обема на сайта, дълбочината на анализа и вида на потребителите, цените варират от 2500 до 14 000 лв. и най-често са:

2500 лв. за базово тестване
Провеждаме всичко в рамките на 1 седмица. Тестваме основните функционалности на сайта (продукта) с минимален брой представители на вашите потребители. Резултатите описваме с доклад и обсъждаме в рамките на работна среща.

+ 400 лв. за да включим в резултатите, които ви представяме и метрики: успеваемост за всяка задача, оценки за удовлетвореност и обосновки на участниците.

+ 400 лв. за да включим в резултатите, които ви представяме и видео-клипове с участниците от проведените тестове.

Цените са посочени без ДДС.

За справка: по данни от пролетта на 2007 година и по данни от сайта на NielsenNormanGroup, цените на водещите фирми по света за тестване с 5 до 8 потребители варират от 14 000 евро до 19 000 евро. С усложняване на задачата, цената може да надхвърли 30 000 евро.

Средствата вложени в ползваемост са инвестиция. С помоща на тестване за ползваемост се откриват и отстраняват проблеми, възпрепятстващи успешното взаимодействие на потребителите с продукта и съответно се предотвратяват потенциални загуби.

Когато става дума за тестване за ползваемост, правилният въпрос не е колко пари ще струва тестването. По-уместно е да се запитате колко ще ми струва да не тествам с потребители. Нетестването може да ви струва по-малко поръчки, повече обаждания до поддръжката и повече недоволни клиенти.