Борил Караиванов, партньор

Борил Караиванов

Дизайнер, www.redesign.bg, партньор на Лукрат

Борил Караиванов е художник по образование. Завършил е специалност ??люстрация и оформление на книгата в класа на професор Борислав Стоев в Националната художествена академия, София.

По време на висшето си образование и до 1997 година работи като художник на свободна практика с няколко издателства и корпоративни клиенти в областта на книжната графика. Между 1997 и 2000 година работи като графичен дизайнер в областта на рекламата и графичния дизайн в няколко издателства и рекламни агенции. През 2000 година съосновава собствено студио за графичен дизайн, което ръководи до 2001 година.

През 2001 година се присъединява към екипа на Би Ес Ейч, като полага основите на дизаи?н студио към фирмата. Специализирана върху пред- лагането на решения и услуги базирани върху Microsoft технологии, Би Ес Ейч и днес работи с клиенти от над 10 държави, предимно от Европа. Като главен дизайнер на фирмата Борил Караиванов е човекът, койото стои зад разработката на много български интернет сайтове:

През 2011 година Борил Караиванов напуска „Би Ес Ейч“ и основава студио за графичен дизайн „Редизайн“. Много от клиентите му от предходни години про- дължават работа си с него:

Борил Караиванов е човекът, който е печелил десетки награди за дизайн и често е в журито на големите конкурси. Като активен лектор и автор на множество публикации той специализира в графична идентичност, уеб взаимодействие и прилагане на ефективни дизайн стратегии в съвременната бизнес комуникация.

Борил Караиванов е дългогодишен член на Управителния съвет на „Българската уеб асоциация“  и председател на професионалното жури в конкурса „Български награди за уеб“.